COM UTILITZAR LA TECNOLOGIA RFID: TIPUS DE TECNOLOGIA RFID

Abans de contractar un consultor o intentar implementar RFID pel vostre compte, necessiteu uns coneixements bàsics sobre la tecnologia.

Etiquetes RFID

Les etiquetes RFID estan disponibles en tres configuracions:

Les etiquetes passives no tenen cap font d'alimentació interna, però obtenen poder del lector. Aquestes solen ser les etiquetes més barates i sovint són desechables.

Les etiquetes actives contenen una bateria que s'utilitza per a la seva transmissió i solen ser més costoses, però sovint es poden reutilitzar.

Semi-passius, un híbrid de passiu i actiu, utilitzen una bateria per operar el xip RFID, però es comuniquen mitjançant l'alimentació del lector.

Freqüències FID

Les etiquetes RFID també estan disponibles en diverses freqüències. Aquests inclouen baixa freqüència (LF), alta freqüència (HF), freqüència ultra alta (UHF) i banda ultralleugera (UWB). Normalment, les freqüències més altes ofereixen més ample de banda i intercanvi de dades i un rang de comunicació més alt, diu Thompson. És probable que necessiteu UHF, la "freqüència de la cadena de subministrament", ordenada per Wal-Mart, DoD i Sam's Club.

Kits d'arrencada RFID

Tan complex com pot semblar la RFID, "no és una hechicería", diu Thompson. Tampoc és tan costós com fa uns anys quan Wal-Mart va demanar a RFID de 100 dels seus proveïdors més grans. Alguns proveïdors van estalviar inicialment, amb estimacions de fins a 1 milió de dòlars per a nous sistemes RFID, però els venedors de tecnologia aviat van respondre amb aplicacions de "iniciant kits" i "slap-and-ship" d'easy-to-implement i baix cost, cosa que permetia a petites empreses experimenta amb RFID i prova una aplicació a la vegada.

"Molts proveïdors d'equips de RFID proporcionaran kits d'inici per tan baix com 2.500 dòlars, incloent un lector i algunes etiquetes", diu Thompson. "Per $ 25,000, molts implementadors proporcionaran algun tipus d'avaluació expressa de ROI o implementació enfocada, incloent un o dos lectors, algunes etiquetes, instal·lació i suport."

El millor tipus de projecte per a una empresa petita per començar és que és petit, limitat a una aplicació (com ara el seguiment d'actius) i en un "circuit tancat", que significa dins de les quatre parets de la vostra propietat. Les empreses sempre poden ampliar les aplicacions o els tipus de mercaderies seguides, i les dades es poden integrar als sistemes informàtics empresarials, però és important dominar la tecnologia a petita escala abans d'intentar una major empresa, segons diuen els experts.