Londres llança el primer esquema de pagament sense contacte per a artistes de carrer

Aquí hi ha una pèrdua de la societat sense efectiu que probablement no haguéssiu pensat anteriorment: l'artista humil del carrer. Després de tot, si més de nosaltres estem pagant el nostre camí amb els telèfons intel·ligents i les targetes sense contacte, com podem donar un canvi de recanvi als músics del metro? Londres té una solució: un nou esquema que atorga als intèrprets amb terminals de pagament sense contacte.

El projecte va ser llançat aquest cap de setmana per l'alcalde de la ciutat, Sadiq Khan, i és una col·laboració amb Busk In London (un organisme professional per als músics de carrer) i la firma sueca de pagaments iZettle (que va ser comprada aquest mes per PayPal per 2.200 milions de dòlars). Alguns artistes selectes han estat provant els lectors sense contacte de iZettle als carrers durant les últimes setmanes, i ara Khan diu que el pla es desplegarà als 32 districtes de Londres.

Charlotte Campbell, un intèrpret de carrer a temps complet que va ser part de la prova, va dir a la BBC News que la nova tecnologia "va tenir un impacte significatiu en les contribucions". Va dir Campbell: "Més gent que mai va tocar per donar mentre jo cantava i sovint, quan una persona fa, un altre segueix ".

Els lectors necessiten connectar-se a un telèfon intel·ligent o a una tauleta i acceptar pagaments de quantitats fixes (establertes per l'intèrpret individual). Funcionen amb targetes sense contacte, telèfons i fins i tot xarxes intel·ligents. Encara no hi ha cap detall sobre quants lectors es proporcionaran als intèrprets del carrer de Londres, o si hauran de pagar pels mateixos lectors.

Tot i que, a vegades, els individus creen els seus propis sistemes de pagament sense contacte (i a la Xina, no és estrany que els artistes de carrer i els captaires usin codis QR per demanar consells mòbils), aquest sembla ser el primer esquema d'aquest tipus liderat per una autoritat municipal.

"Busking ajuda els artistes emergents a millorar el seu talent i els dóna l'oportunitat de fer front a un gran nombre de persones", va dir Khan en un comunicat de premsa. "Estic encantat de que iZettle hagi escollit a Londres per llançar aquest innovador esquema - permetent als artistes acceptar donacions mitjançant targeta, així com efectiu. Ara, més londinencs podrà mostrar el seu suport als brillants i talentosos intèrprets del carrer de la capital ".

Encara que els artistes intèrprets al carrer puguin adaptar-se a aquest canvi, també val la pena pensar en aquells que no, com els sense sostre. Els experts diuen que si les monedes i les notes desapareixen dels carrers de la ciutat, serà un altre obstacle que mantingui els marginats fora de la societat. Si no teniu un compte bancari o accedeix a Internet, com se suposa que haureu de viure en un món sense efectiu? Aquesta és una pregunta que encara hem de respondre.