Descripció general del lector de ratlles magnètics

Un lector de banda magnètica , també anomenat lector magstripe, és un dispositiu de maquinari que llegeix la informació codificada a la banda magnètica situada a la part posterior d'una placa de plàstic. Els lectors de banda magnètica es poden llegir mitjançant un programa d'ordinador a través d'un port sèrie, connexió USB o teclat, i generalment es classifiquen per la manera en què llegeixen una targeta distinta. Per exemple, els lectors d'inserció requereixen que la insígnia s'insereixi al lector i, a continuació, es retirin. Els lectors de lliscament requereixen que la insígnia passi completament a través del lector.

magnetic stripe reader .jpg

La franja magnètica a la part posterior d'una insígnia es compon de partícules magnètiques basades en ferro encastades en una cinta de plàstic. Cada partícula magnètica de la banda és un imant de barra petita de 20 milions d'centímetres d'amplada. Quan tots els imants de la barra es polaritzen en la mateixa direcció, la banda magnètica queda en blanc. La informació està escrita a la franja magnetitzant els diminuts bars en direcció nord o sud amb un escriptor electromagnètic especial, anomenat codificador. El procés d'escriptura, anomenat reversió de flux, causa un canvi en el camp magnètic que pot detectar el lector de banda magnètica. Atès que pot haver-hi dues reversions de flux diferents, NN o SS, hi pot haver dos estats d'informació diferents, igual que el sistema binari utilitzat per les computadores. El lector de banda magnètica llegeix la informació detectant els canvis en el camp magnètic causats per les reversions de flux a la banda magnètica de la placa.

Datats als anys 70, els lectors de banda magnètica són àmpliament utilitzats per al control d'accés i el processament de transaccions.