Les targetes intel·ligents tenen nombroses aplicacions

Les credencials de la targeta intel·ligent van més enllà d'un simple cop d'ull.

Un campus universitari és un exemple perfecte per il·lustrar com les credencials intel·ligents van molt més enllà de les targetes d'identificació tradicionals. A més de la informació del perfil individual, poden proporcionar als estudiants un accés segur a tot, des de sales de residència, instal·lacions de recreació i xarxes informàtiques fins a mètodes de pagament segurs en restaurants i màquines expenedores.

Per exemple, a la bugaderia dels dormitoris universitaris, les targetes intel·ligents o els telèfons intel·ligents es poden utilitzar per automatitzar les rentadores i assecadores, eliminant la necessitat d'una caixa, augmentant la comoditat i reduint l'amenaça de robatori. Algunes opcions de credencial fins i tot permeten als particulars utilitzar les seves targetes per accedir a informació acadèmica i documents personals.

Resumim i llistem les diverses aplicacions que l'administrador de seguretat del campus intel·ligent pot considerar per a la implementació de credencials intel·ligents:

Administració de credencials físiques

Administració de gestió de visitants

Disposició o privilegis d'accés assignats

S'han revocat els privilegis d'aprovisionament o d'accés

Segregació de funcions

Administració de permisos d'estacionament

Administració de passos de propietat

Comprovació i auditoria de compliment i govern

Solució de problemes i manteniment del sistema

Correlació i resposta d'alarma

Comunicació d'emergència i notificació

Aplicacions d'anàlisi de vídeo (comptant persones, seguiment del comportament, etc.)

Identificació

Temps i assistència

Accés lògic

Verificació de sortida de subministraments

Càrrega de privilegis en diversos llocs, inclosa la cafeteria

Impressió de documents

Emmagatzematge de plantilles biomètriques

No oblidem també el sistema de gestió de l'edifici. Si el sistema de control d'accés indica que algú es troba en una part específica de l'edifici, es pot activar l'aire condicionat i la il·luminació. Una vegada que aquesta persona surt, el control d'accés o el sistema de vídeo podria dir automàticament a la direcció de l'edifici que desactiveu aquests sistemes. Això pot estalviar diners i recursos, una possible solució verda que ajudaria a satisfer els requisits intel·ligents de la construcció.