Quins són els usos més comuns per als lectors de targetes intel·ligents?

Els lectors de targetes intel·ligents estan disponibles en contacte, contactless, o una combinació de contactes i models sense contacte.

Els lectors de targetes intel·ligents de contacte requereixen que l'usuari introdueixi la targeta manualment al lector. Aquesta aplicació s'utilitza més freqüentment per a aplicacions que requereixen més seguretat, com ara identificacions governamentals, transaccions de comerç electrònic, identificacions de campus, seguretat de xarxa, vendes, plans de menjars, lleialtat, efectiu electrònic i targetes d'assistència mèdica, entre d'altres.

Els lectors de targetes intel·ligents sense contacte funcionen amb una freqüència de ràdio que es comunica quan la targeta s'aproxima al lector. La targeta no s'ha de posar físicament al lector real. Els lectors de targetes sense contacte ofereixen la comoditat i la rapidesa afegides de no haver d'inserir la targeta en un lector. Les aplicacions més habituals per als lectors de targetes sense contacte inclouen accés a portes i instal·lacions, passaports electrònics, aparcaments, vending i tarifes de taxis.